Vrienden van Aafje bestaat 20 jaar!

Hoera!!! De Vrienden van Aafje zijn jarig en wie jarig is trakteert.

Afgelopen donderdag 6 oktober waren Tjerk Sytsema, voorzitter van de Vrienden van Aafje, en overige (oud)bestuursleden te gast bij Aafje De Vijf Havens en vierden de Vrienden van Aafje het 20 jarig bestaan samen met bewoners en personeel.  De bewoners en personeel in de huizen van Aafje werden allen getrakteerd op een heerlijk gebakje bij de koffie. Daarnaast heeft ieder huis een cheque ontvangen waarmee zij iets extra’s kunnen doen voor de bewoners. Er is gekozen voor een cheque om op deze wijze maatwerk te realiseren. Dit naar aanleiding van onze vraag aan de huizen: waarmee of waardoor denken jullie de bewoners een dag met een gouden randje te geven? De antwoorden op deze vraag waren zeer divers. Om recht te doen aan een ieder is dus voor een cheque gekozen. 

In de Vijf Havens werd de cheque uitgereikt aan de manager Marlène Balvert en dagbestedingscoach Petra Lampers. Beiden gaven aan dat zij zeer verheugd zijn om iets extra’s te krijgen ten behoeve van de bewoners. Het zijn moeilijke tijden voor een ieder en de cheque is zeer welkom. Petra vertelde  dat het bedrag gebruikt gaat worden om kersthuisjes te kopen. De Vijf Havens zet in op plezierige en sfeervolle feestdagen, zodat de bewoners, personeel en ook bezoekers warmte ervaren. De kersthuisjes zijn hierbij een mooie aanvulling. Ten behoeve van de Varenoord wordt er een snoezelkar aangeschaft. 

De Vrienden hebben vele felicitaties en bedankjes mogen ontvangen. Ook zijn de cheques met veel dank aanvaard. Leuk om te horen waar de cheques voor gebruikt gaan worden. Dit varieert van het aanschaffen van een geluidsinstallatie tot een rondvlucht boven Rotterdam.

De Vrienden van Aafje hopen in de komende jaren hun werkzaamheden voort te zetten. Dus inzetten op activiteiten die de bewoners een glimlach op het gezicht geven, zoals de mobiele boerderij. Als vliegwiel fungeren zoals bijvoorbeeld bij de aanschaf van een rolstoelbus en het initiëren van nieuwe activiteiten of hernieuwen van “oude” contacten. Denk aan bijvoorbeeld de Clini Clowns. 

Graag verwijzen wij naar onze folder en/of website (www.vriendenvanaafje.nl) om een overzicht te krijgen van onze werkzaamheden en de mogelijkheid om ons eventueel te steunen waardoor we ook in de toekomst aan de activiteiten uitvoering kunnen blijven geven.

Hieronder de video en foto's van deze feestelijke bijeenkomst in De Vijf Havens.

         

                         

 

 

 

Verder lezen

Tekst vergroten?
− Kleiner + Groter