Beleefnis hoekjes in Aafjehuis Hof van Kralingen

Vrienden van Aafje heeft financieel bijgedragen aan realisering van Beleefnis hoekjes in Aafjehuis Hof van Kralingen, die bijdragen aan het welzijn van ouderen met Altzheimer die daar wonen.

Door de realisering  van de beleefnis hoekjes moeten de bewoners met Altzheimer geprikkeld worden en daardoor even uit hun 'binnenwereld' gehaald worden en weer even in de sfeer komen van de hedendaagse 'buitenwereld'. Zo heeft elke beleefnis hoek zijn eigen karakter. 

Vrienden van Aafje hebben de beleefnis hoekjes in De Hof van Kralingen grotendeels betaald en geschonken aan Aafje. We kunnen vaststellen, dat het doel is geslaagd omdat het bewoners belang hierin prevaleert.

Hieronder een aantal foto's van de beleefnis hoekjes in de Hof van Kralingen die een goed beeld geven van de thematische  inrichting daarvan. Het behoeft geen nadere uitleg om te bedenken wat elk hoekje oproept. Het zal van de bewoners zelf afhangen hoe men dat benoemt.  Een uitzondering is de laatste foto. Een ieder zal zeggen, dat is een beeld van een treincoupé.

Dat is ook zo, als de bewoners daar plaatsnemen, wordt het raam een beeldscherm en ziet men allerlei objecten waar 'de trein' als het ware langs rijdt. 

      

                  

                                                

            

   

 

     

 

        

                              

                           

 

      

Verder lezen

Tekst vergroten?
− Kleiner + Groter