Jeu de boules baan in Meerweide geopend

Donderdag 20 juni is de jeu de boules baan in Meerweide officieel geopend. Deze baan werd mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Aafje. Bewoners en hun familie hadden eerder al de vraag ingediend bij Vrienden van Aafje of er een leuke jeu de boules baan aangelegd kon worden.

Zeker voor de avonduren in de warme maanden leek hen dit erg leuk en het heeft ook een toegevoegde waarde voor de bewoners.  In het najaar van 2018 is dit toegezegd en werd de aanleg gestart. Dit werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Nationaal Ouderenfonds en het Ab Laanefonds.

Het mooie aan een jeu de boules baan is, dat het gebruik niet alleen voor de bewoners van Meerweide en hun familie is, maar ook voor de wijk nuttig is. Ook belangrijk is, dat de baan te gebruiken is door mensen met een beperking (rolstoelers etc). Iedereen kan hier laagdrempelig en zelfstandig aan deelnemen, zonder begeleiding.

Ruud van Horssen, vice-voorzitter van Vrienden van Aafje heeft samen met één van de bewoners van Meerweide de openingshandeling verricht, waarna de aanwezigen  een balletje gooiden.

                   

Verder lezen

Tekst vergroten?
− Kleiner + Groter