Clini Clowns treden op in Aafjehuis Slinge

 

De Vrienden van Aafje zoeken altijd naar mogelijkheden om de bewoners van de verpleeghuizen een dag met een gouden randje te bezorgen. Een van de Vrienden is in contact gekomen met de CliniClowns. Vanuit zowel de Vrienden als de CliniClowns was er een zeker nieuwsgierigheid: zijn de CliniClowns ook geschikt als activiteit voor onze bewoners van de PG afdelingen? Hoe zullen de bewoners reageren? Kortom het idee om een pilot te organiseren was geboren. Afgelopen 9 december is uitvoering aan deze pilot gegeven. De CliniClowns Lou & Toni zijn op bezoek geweest bij Aafje De Slinge. Hier hebben zij over de gehele dag een aantal etages bezocht.

 

                           

 

En met succes. De bewoners bleken de regisseurs van diverse verhalen. Als voorbeeld: een van de bewoners komt uit België en besloot dat de vrouwelijke CliniClown, Toni,  een danseres uit Gent was. Toni ging in het verhaal mee en besloot een dansje te doen. Dit naar tevredenheid van de bewoner. Een andere bewoner besloot dat de mannelijke CliniClown, Lou een ridder was. Lou trok zijn zwaard en wilde vechten. Dit kon niet volgens de bewoners. Er werd niet gevochten, vrede moest er zijn. Lou besloot om zijn paard te halen en een stukje te gaan rijden. Dit vonden de bewoners een prima idee. Na vele aanwijzingen later was het resultaat dat Lou Toni ten huwelijk vroeg.

 

 

                          

 

Gedurende dit proces werden alle bewoners aangesproken en betrokken. Het was als toeschouwer mooi om te zien hoe enthousiast de bewoners waren. Maar het mooiste voor mij als toeschouwer was de opmerking: “ik ben blij dat er nu ook iemand uit België is, dan ben ik niet meer zo alleen”. Bijzonder vond ik ook dat Toni stilletjes naast een bewoner ging zitten en er een interactie ontstond tussen de bewoner en haar. Lou ging gewoon verder met het verhaal en betrok daar de andere bewoners bij. Zo was er voor een ieder aandacht op een wijze die bij de bewoner past.

 

Kortom een geslaagde pilot.

Verder lezen

Tekst vergroten?
− Kleiner + Groter