Over de vrienden

De Stichting Vrienden van Aafje is in 2002 onder de naam Vrienden van De Stromen opgericht. Sinds de naamsverandering van De Stromen in Aafje in oktober 2010, zijn wij Vrienden van Aafje.

Missie

We kennen allemaal de beperkingen als je afhankelijk wordt van zorg. Daarom willen we graag iets extra’s betekenen voor klanten van Aafje. Onze drive is om aanvullend op de zorg zoveel mogelijk leuke dingen te realiseren, zodat zij regelmatig een gouden randje aan hun dag kunnen beleven. Wij laten hun wensen uitkomen door leuke en bijzondere extra’s voor hen mogelijk te maken. Daar willen we als Vrienden voor aan de slag!

De leuke extra’s

De leuke extra’s bestaan vooral uit gezellige uitstapjes en activiteiten. Vooral voor mensen die in een verzorgings-of verpleeghuis verblijven, is een uitstapje iets heel bijzonders. Ze genieten daar intens van en blijven er vaak nog lang over napraten.
Wij maken bijvoorbeeld beautyverwendagen en gratis uitstapjes naar theaters, musea en evenementen mogelijk. Of we zorgen voor extra muzikale optredens in de huizen van Aafje.
Wilt u meer informatie over Aafje, kik dan hier. U komt dan op de website van Aafje terecht.

Bijzondere extra’s

De bijzondere extra’s zijn grotere welzijnsprojecten, die het leven van de mensen veraangenamen, maar waarvoor vanuit de overheid geen geld ter beschikking wordt gesteld. Hiervoor werven de Vrienden fondsen.

  • Een beamer, waarmee films en documentaires getoond worden.
  • Duofietsen, om je lekker te laten fietsen.
  • Het opknappen van een fraaie tuin en het aanleggen van een gezellige daktuin.
  • Een mobiele boerderij op locatie, zodat je de dieren van dichtbij kan zien, ruiken en aanraken.
  • Koren  en muziekevenementen, zowel klassiek als meezingers, heerlijk meezingen of meeluisteren.
  • Elektronische bingomolen, zodat ook doven en slechthorenden mee kunnen doen met een gezellige bingomiddag.

Onder welzijnsprojecten leest u meer over de bijzondere extra’s die Vrienden van Aafje de afgelopen jaren heeft gerealiseerd.

Steun van anderen

Natuurlijk doen we dit niet alleen. Wij zijn voortdurend bezig om contacten te leggen met mensen en organisaties die een bijdrage aan ons willen leveren, omdat zij ons goede doel een warm hart toedragen.
Door de samenwerking met andere organisaties zorgen we ervoor, om met minimale kosten en extra inzet van vrijwilligers, zoveel mogelijk voor de klanten van Aafje te doen. Meer informatie hierover leest u onder Vrienden worden en onze Vrienden.

Het bestuur

De Stichting wordt bestuurd door het Vrienden-Bestuur, dat verantwoordelijk is voor alle activiteiten van de Vrienden. De bestuursleden ontvangen geen honorarium en de uitgaven door het bestuur zijn vrijwel nihil. Het Vrienden-Bestuur legt financiĆ«le verantwoording af in het jaarverslag. U kunt een keuze maken uit de volgende jaarverslagen: 2016 2017 en 2018.  Een beknopt beleidsplan kunt u hier inzien.

De Stichting is ingeschreven in het register van de RTFZ, Raad van Toezicht van Fondsenwerving in de Zorgsector. Het Vrienden-Bestuur handelt conform de gedragscode van de RTFZ.

Laatste nieuws

Jeu de boules baan Meerweide

Jeu de boules baan van Meerweide, mogelijk gemaakt door Vrienden van Aafje, is officieel geopend .............
lees verder


Kunst van en voor elkaar

Vrienden van Aafje schenkt schilderijen aan De Vijf Havens ...........
lees verder


Mensen houden van dieren

Welkomstgeschenk voor bewoners van de Aafjehuizen De Roo van Capelle en De Rozenburg in Capelle a/d IJssel............
lees verder


Een mooi cadeau

Stad en Land makelaars schenkt koffers voor vervoer van de Zora robots............
lees verder