Hoogtepunten in beeld

Hieronder ziet u de hoogtepunten van de afgelopen 5 jaren. Het zijn verschillende video's, foto's en verslagen van onder andere de viering van het 2e lustrum in 2012 en verder allerlei andere activiteiten.  Mooie beelden van mensen die genieten van de leuke en bijzondere extra’s. 

Activiteiten in 2016


De Vrienden van Aafje hebben in september een proefopstelling voor virtueel fietsen met een duofiets kunnen aanbieden aan drie locaties van Aafje. Bewoners konden zo kennismaken met deze vorm van beweging.

In Reyerheem, Smeetsland en Schiehoven staat de duofiets een week op proef. De proef is bedoeld om te kijken of er onder de bewoners behoefte is aan fietsen met bewegende beelden, het zogenaamde "virtueel fietsen". In Reyerheem is inmiddels een week gefietst met veel plezier. Er is driftig gebruik gemaakt van de duofiets. Sommigen hadden al jaren niet meer op een fiets gezeten en vonden het een hele fijne en plezierige ervaring. Bewegen en iets samendoen, dat is wat je gelukkig maakt. en dat is nu precies de doelstelling van de Vrienden. Een dag met een gouden randje!

Hieronder kunt u de video bekijken: 

 

Vrienden van Aafje schenkt bingomachine

                    bingomolen_1 

Als de mensen ergens van bingo houden, is het wel in De Twee Bruggen. De vaste bingo-donderdagmiddag wordt druk bezocht door bewoners en buurtbewoners. Na 20 jaar was de oude Bingomolen wel aan vervanging toe en daarom deden de dagbestedingscoach een aanvraag bij de Vrienden van Aafje gedaan. Deze vraag past precies bij de doelstelling van de Vrienden: "een dag met een gouden randje voor kwetsbare ouderen" bewerkstelligen. De bingomachine is aangeschaft met geld van de donatie die de Vrienden een aantal maanden geleden van Trekpleister mochten ontvangen. De Twee Bruggen heeft de bingomachine op 10 maart 2016 dankbaar in ontvangst genomen. Marion Evers, dagbestedingscoach in De Twee Bruggen: “We zijn erg blij met het apparaat en hopen er heel lang plezier van te hebben!”

                               bingocadeau_2.jpg

Mes Repro schenkt € 5000 aan Vrienden Van Aafje. 

Met heel veel plezier hebben we op 9 maart 2016 deze cheque mogen ontvangen van Mes Repro. De overhandiging vond plaats in de drukkerij van directeur Ron Stek. Na een hartelijk ontvangst hebben we een kijkje mogen nemen in de drukkerij. Ron runt zijn bedrijf vol passie en De Vrienden van Aafje zijn zeer onder de indruk van het bedrijf en het enthousiasme waarmee gewerkt wordt. Met veel dankbaarheid hebben we de cheque aangenomen. Op deze manier kunnen we ons met behulp van drukwerk als Vrienden van Aafje herkenbaar maken bij het publiek. Hopelijk levert ons dat donateurs op die ons helpen om "een dag met een gouden randje” te realiseren voor kwetsbare ouderen. 

          mes_repro_1 

Vrienden van Aafje schenken 2e rolstoelbus aan "Aafje gezellig op stap".

De Vrienden van Aafje konden voor het symbolische bedrag van € 1,- een rolstoelbus overnemen van Stichting Rolstoelbus Rotterdam. Na een grondige make-over werd de bus 10 maart jl. officieel en feestelijk overgedragen aan Aafje gezellig op stap.Samenwerken en verbinden zijn de sleutelwoorden in dit verhaal. Stichting Rolstoelbus Rotterdam kon niet voort blijven bestaan wat voor chauffeur Ferry betekende dat het rijden voor de uitstapjes van Aafje ophield. Nu Aafje gezellig op stap de bus gaat gebruiken en Ferry  vrijwilliger is geworden bij Aafje, kan hij zich op deze manier blijven inzetten voor de klanten van Aafje.

Aafje gezellig op stap
Aafje hulp thuis heeft het reis- en uitstapjes bureau 'Aafje gezellig op stap' opgezet.  Zij willen zich meer op de doelgroep kwetsbare ouderen richten. Dit betekent dat er mogelijkheden voor rolstoelplaatsen gecreëerd moeten worden.  Met een 2e rolstoelbus kan dit doel worden gerealiseerd want 7 rolstoelplaatsen zijn nu gegarandeerd.

De onthulling
10 maart jl. werd de gepimpte rolstoelbus feestelijk onthult in het bijzijn van de voormalige directie van Stichting Rolstoelbus Rotterdam, de directie van Aafje Hulpthuis, de Vrienden van Aafje en verschillende genodigden van Aafje. Directeur Anita van Son is laaiend enthousiast over de schenking van de rolstoelbus: "Klanten vanuit de huizen kunnen nu makkelijker mee naar allerlei uitstapjes zoals de Markthal, Blijdorp, Scheveningen en zelfs op vakantie! Een win-win situatie: De bus van Stichting Rolstoelbus Rotterdam rijdt weer, Aafje gezellig op stap kan nog meer klanten een dagje uit bezorgen en de Vrienden van Aafje bezorgen de klanten een dag met een gouden randje!" 
Tijdens de onthulling lieten de Vrienden van Aafje weten dat de rolstoelbus die Aafje gezellig op stap al in gebruik had eenzelfde make-over krijgt als de nieuwe bus.

     Rolstoelbus_1    

 

Mobiele boerderij op bezoek in De Nieuwe Plantage Zaterdag

1 oktober kreeg De Nieuwe Plantage de mobiele boerderij op bezoek. De bewoners genoten deze dag van de aanwezigheid van de dieren en begonnen spontaan te vertellen over dieren die ze vroeger hebben gehad. De vrachtwagen reed om half negen al het terrein op waarna het opbouwen kon beginnen. Dat duurde even en ondertussen kwamen steeds meer bewoners kijken wat er te gebeuren stond.  


                        Collage.jpg

Knuffelen, praten en voederen 
Bewoners en begeleiding vormen een ‘muur’ waarna de trailer open gaat. De dieren stormen hun tijdelijke verblijf in en doen zich tegoed aan het verse hooi dat voor hen is klaargelegd. Bewoners vonden het geweldig. “Kan dit niet altijd blijven”, werd er gevraagd. Mensen hebben geknuffeld, gepraat, gevoederd en zelfs het kalf de fles gegeven. Ze kregen er geen genoeg van. En dat was te zien: de automaat met voederballen was bijna op. ‘s middags kwamen er ook veel kinderen uit de buurt een kijkje nemen bij de dieren. Bewoners die niet zelf konden komen kijken werden verrast door begeleiders die hen met kleine dieren opzochten.

                        Collage_a.jpg

Mogelijk gemaakt door De Vrienden van Aafje 
Er werd nog lang nagepraat over deze succesvolle dag, die mogelijk werd gemaakt door de Vrienden van Aafje. De Stichting Vrienden van Aafje zet zich belangeloos in voor leuke en bijzondere extra’s voor de klanten. We maken wensen waar voor de mensen in en rond de huizen, thuiszorg en zorghotels van Aafje en geven een gouden randje aan hun dag. 

                       Foto_20_MevrPHN_Kwee                                      

Extra voordelig op vakantie
Dankzij de Vrienden van Aafje Van 21 tot en met 25 september vierden 13 klanten en 7 begeleiders van Aafje vakantie in hotel De Paardestal op landgoed De Valkenberg in Rheden. Mevrouw Brinkman (74) en verpleegkundige Gonnie de Boer van Aafje Schiehoven beleefden deze vakantie mooie momenten

                         vakantie_paardestal 

Ik heb altijd een fijne relatie met mevrouw Brinkman gehad vertelt Gonnie. We roken weleens samen een sigaretje en hebben leuke onderonsjes. Tijdens de vakantie kon ik mevrouw Brinkman meer aandacht geven dan normaal. Het was ontzettend gezellig! Mevrouw Brinkman beleefde tijdens de vakantie de tijd van haar leven, het was fantastisch! We hebben zoveel leuks gedaan, van bingo tot pannenkoeken eten en van wandelingen maken tot liedjes zingen. Samen met Gonnie had ik de grootste lol. Die doet altijd zo haar best voor de klanten! De Vrienden van Aafje hebben een bijdrage geleverd om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo was er genoeg geld om de vervoerskosten van deze vakantie én van een volgende vaarvakantie te betalen. Dit scheelt de klanten een paar tientjes en daar zijn ze erg blij mee!  

Hugs for Joy
Op donderdag 14 januari 2016 was het dan eindelijk zover het eerste bezoek van Hugs For Joy gesponsord door de Vrienden van Aafje. Met 5 konijnen, Zazou de chihuahua, kleine papegaai Mika en pony Lilly kwam Hugs For Joy een bezoek brengen aan de bewoners van afdeling 4 en 5 van Aafje locatie Slinge. 


                HvJ_pony3_1 

Zij werden enthousiast door de bewoners onthaald op afdeling 4, waar een ieder om beurten kon knuffelen met de konijnen en de hond. Deze hadden een heel zacht vachtje en zijn gewend om door vreemden geaaid te worden. Ook de vogel kreeg flink wat aandacht. Zowel bewoners als dieren zaten rustig van elkaar te genieten. Dit bracht bij de bewoners mooie herinneringen naar boven van eigen huisdieren en gaf een hoop blije gezichten.

                         HvJ_konijn__2__1                                  HvJ_dame_met_hond__2__1

  Na ruim een half uur verlieten de dieren de afdelingen en bezochten de huiskamer op de 5e etage. Op deze afdeling zijn er enkele bewoners, die wat verder in hun dementie verkeren. Hier zag je dat de bewoners, die dagelijks wat meer in zichzelf teruggetrokken zijn, ineens om zich heen keken naar de dieren, hen begonnen te aaien en zo iets actiever betrokken raakten bij hun omgeving. Heel mooi om te zien gebeuren en dat is precies het effect wat Hugs for Joy wil bewerkstelligen. Kortom: een heel geslaagde middag, waarin mens en dier het naar zijn of haar zin had!  


Activiteiten in 2015

Donatie Trekpleister.

Bewoners van Aafje Schiehoven Hoog 3 kunnen door een donatie van drogisterij Trekpleister nu genieten van hun favoriete muziek.

                                     uitreiking_cd_speler_hoog_3_schiehoven_3_november_2015_nr_3

 De drogisterij heeft recentelijk de voorzitter van Vrienden van Aafje gevraagd om de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht te verrichten. Trekpleister heeft daarbij de gewoonte om een gift te doen voor een goed doel dichtbij. Voorzitter Rob Puper van de Vrienden mocht een cheque van € 1000,- in ontvangst nemen.

         Trekpleister_Zwijndrecht_5 

Een deel van dit bedrag is gebruikt voor de aanschaf van een radio-cdspeler voor de bewoners van Schiehoven Hoog 3. Zij kunnen nu altijd luisteren naar hun favoriete liedjes.

Het restantbedrag blijft beschikbaar voor andere locaties van Aafje, zodat ook de wensen van bewoners daar door Vrienden van Aafje ingevuld kunnen worden. Vanuit het zorgbudget van Aafje kunnen dit soort zaken niet meer betaald worden.

 

DIVA dichtbij. 

                                   diva_dichtbij

"Diva dichtbij" gaan ook dit jaar weer in de huizen van Aafje de klanten verblijden met hun optredens met prachtige zang. Datum en plaats van het optreden: 

  2 april 2015 Hoppesteijn
  8 april 2015 De Nieuwe Plantage
14 april 2015  Meerweide
15 april 2015 Schiehoven
17 april 2015  De Vijf Havens

Data voor het optreden in De Twee Bruggen, Reyerheem en 't Ronde Sat volgen nog.
Dit is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Laurensfonds. 


De Meezingers.

                                   meezingers 

'De Meezingers'  uit Rotterdam-Hoogvliet hebben de Vrienden van Aafje dit jaar een aantal gratis optredens aangeboden. Het koor bestaan uit 45 leden en zij zingen Nederlandse liedjes.
Datum en plaats van het optreden:
  4 maart 2015 't Ronde Sant 13.30 uur
28 maart 2015 Reyerheem  14.00 uur
17 april 2015 Schiehoven  14.00 uur
  1 mei 2015  De Vijf Havens 19.00 uur
24 september 2015 De Twee Bruggen 19.00 uur.

 

Snoezelunit locatie Slinge.

                                                      Snoezelruimte_1

De snoezelunit voor de locatie Slinge is inmiddels geleverd en de officiële ingebruikname is gepland op donderdag 9 april 2015. De snoezelunit kon worden gerealiseerd dankzij een bijdrage van de fondsen RCOAK en Volkskracht.


Muzikale bijdrage.

                                    studenten 

Ook leuk om te weten, dat 2 studenten klassieke muziek op 24 januari 2015 een mooi optreden hebben verzorgd in Schiehoven. 

 

Activiteiten in 2014

Klassiek op zuid in Meerweide 

In januari traden 'Diva Dichtbij' en 'Klassiek op Zuid' op voor de bewoners van Meerweide. U kunt HIER klikken om het verslagje met foto's te lezen

Klassiek op zuid, programma dec 2014 en jan 2015. 

Klassiek_op_zuid

 Als Vrienden van Aafje vinden wij het geweldig, dat wij het weer mogelijk hebben gemaakt dat de klanten van Aafje weer kunnen genieten van deze prachtige muziek. Hierbij alvast een overzichtje van alle 10 concerten van "Klassiek op Zuid, die in diverse huizen van Aafje worden gegeven. Alle locaties hebben weer zelf een keuze kunnen maken uit de beschikbare data en programma’s.
Datum, tijd en plaats van de concerten:
dinsdag 16 december 14.00 uur ‘t Ronde Sant: kerstmuziek op de afdelingen;
donderdag 18 december 10.15 uur Slinge: kerstmuziek op de afdelingen;
donderdag 18 december 12.00 uur Zuidwijk: kerstmuziek tijdens de lunch;
vrijdag 2 januari 14.00 Meerweide: nieuwjaarsconcert viool-piano;
zaterdag 3 januari 14.30 uur Nieuwe Plantage: nieuwjaarsconcert strijkkwartet;
vrijdag 9 januari 11.00 uur Twee Bruggen: nieuwjaarsconcert viool-piano;
vrijdag 9 januari 14.00 uur De Vijf Havens: nieuwjaarsconcert viool-piano;
zaterdag 10 januari 15.00 uur Reijerheem: nieuwjaarsconcert viool-piano;
zaterdag 17 januari 16.00 uur Schiehoven Wilgenplas: nieuwjaarsconcert strijkkwartet;
zondag 25 januari 10.30 uur Smeetsland: nieuwjaarsconcert strijkkwartet


Kofferbak markt


Kofferbak_markt 

 Op zaterdag 13 september j.l. werd er bij onze locatie Smeetsland een zogeheten kofferbakmarkt georganiseerd. Dit initiatief had tot doel Aafje en Smeetsland in de wijk te presenteren. Het ging de organisatoren dan niet alleen om de naam, maar was er nadrukkelijk aandacht wat wij voor de klanten en wijkbewoners konden betekenen. Naast deze presentaties was er ook aandacht voor entertainment door artiesten, die allen gratis hebben opgetreden. Natuurlijk was er ook veel aandacht voor de kofferbakken, van waaruit de mensen hun waar aan de man brachten. Daarnaast was er weer voor onze bewoners de inmiddels bekende mobiele boerderij, opnieuw gesponsord door Vrienden van Aafje. Ook de loterij waarvoor alle prijzen belangeloos ter beschikking waren gesteld door winkeliers was een groot succes. De opbrengst hiervan werd ter beschikking gesteld van onze vereniging Aafje Actief. Dit initiatief werd uitgevoerd door de medewerkers van Zorg en Welzijn. Daarnaast waren er ook een tiental vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het welslagen van deze dag. Ongeveer 500 mensen, voor het merendeel uit deze wijk, wisten Smeetsland te vinden en te waarderen. Aafje wil alle medewerkers, vrijwilligers en Vrienden van Aafje hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze dag met een 'gouden' randje.

Ladies on stage

       Ladies_on_stage

Zaterdag 11 oktober j.l traden de 'Ladies on Stage' op in Schiehoven-Wilgenplas. Het koor dat binnen kwam, was helemaal in het roze gekleed. Alle dames zagen er erg leuk uit. Zij begonnen met een Hollandse Medley wat de bewoners erg leuk vonden en zongen allemaal mee. Daarna zijn ze bekende Engelse liedjes gaan zingen, zoals een Medley van Michel Jackson en ook liedjes van de Rockgroep Queen. De dames waren erg enthousiast en hebben de bewoners heel goed geamuseerd deze middag. Allen bedankt voor dit optreden en natuurlijk ook Vrienden van Aafje, die dit weer mogelijk heeft gemaakt! 


Activiteiten in 2013

Tuinmeubilair voor De Vijf Havens.

Op een warme zomerdag in 2013 ontvingen de Vrienden van Aafje een aanvraag van De Vijf Havens in Rotterdam-Zevenkamp. In de aanvraag schreef Marleen Verstoep zorgcoördinator van de afdeling Leuvehaven, dat zij een wens had voor “haar” bewoners van de afdeling. Haar wens was tuinmeubilair in de besloten binnentuin zodat de bewoners ook kunnen genieten van het mooie weer. Met deze motivatie in gedachte is er een snelle actie opgezet met als resultaat dat binnen één week het bestuur van de Vrienden van Aafje de gewenste tuinset kon overdragen aan de bewoners van de afdeling.
De Vrienden vinden het fijn om iets extra’s te kunnen doen voor de bewoners van Aafje. De  blije gezichten van de bewoners hebben ons geroerd en gemotiveerd om samen met onze donateurs ons blijvend in te zetten.

Het Vrienden-Bestuur wenst de bewoners nog vele zonnige dagen in hun eigen binnentuin.

         DSCN0034     

                                                DSCN0035

 

Mobiele boerderij in Smeetsland.

Na lang wachten was het 29 mei eindelijk weer zover; de door “De Vrienden Van Aafje” gesponsorde mobiele boerderij die jaarlijks plaatsvindt in Aafje Smeetsland. In alle vroegte klonken er al geluiden van schapen,  koeien, varkens,  geiten, duiven, lama’s,  kippen en puppy’s in de centrale recreatiezaal. Wegens het wisselvallige weer was besloten de gehele boerderij van buiten naar binnen te brengen, wat een groot succes bleek te zijn. Alle klanten, mantelzorgers en buurtbewoners hebben de gelegenheid gekregen om te ruiken en voelen aan, en te luisteren en kijken naar de aanwezige dieren.
Om de sfeer compleet te maken was Frits Guinee uitgenodigd om het geheel muzikaal te omlijsten. De sfeer liet het zelfs toe dat een mantelzorgster samen met een vrijwilliger de microfoon nam om een mini concert weg te geven.
Iedereen binnen Smeetsland zijn “De Vrienden Van Aafje”  zeer dankbaar voor hun steun en hopen met zijn allen ook volgend jaar weer op hun steun te kunnen rekenen.
Hieronder 3 foto's van deze happening

Smeetsl_2013__1_

 

Smeetsl_2013__2_

 

Smeetsl_2013__3_


Activiteiten 2012

Viering 2e lustrum van Vrienden van Aafje in de diverse huizen van 10 t/m 15 september. 

Om de (foto)verslagen te lezen/bekijken, klikt u op de naam van de zorginstelling! 
Het starten van een video spreekt voor zich.

Meerweide: Opening Lustrumviering


Burghsluissingel: Verslag

Hoppesteijn: Optreden van DIva DichtbijDe Twee Bruggen: (foto)verslag optreden Diva Dichtbij en van de theaterdiners.

Meerweide: Optreden theatergroep "Die Goeie Ouwe Radio"Reyerheem: (foto)verslag van de feestweek

Reyerheem: Rommelmarkt

Ronde Sant: (foto)verslag van de feestweek

De Vijf Havens: Expositie St.Ons Rotterdam


Smeetsland: (foto)verslag van de feestweek

Zuidwijk: Optreden Shantykoor " Overstag"

Schiehoven: (foto)verslag van de feestweek

De Nieuwe Plantage: (foto)verslag


Laatste nieuws

Mensen houden van dieren

Welkomstgeschenk voor bewoners van de Aafjehuizen De Roo van Capelle en De Rozenburg in Capelle a/d IJssel............
lees verder


Een mooi cadeau

Stad en Land makelaars schenkt koffers voor vervoer van de Zora robots............
lees verder


Chauffeurs kleding

Herkenbare kleding voor de chauffeurs (vrijwilligers) voor de Aafje rolstoelbussen.............
lees verder


Mobiele boerderij bij De Vijf Havens

Het was een feestelijke beestenboel bij De Vijf Havens waar de bewoners van genoten hebben ...............
lees verder